News

Dubrovnik, bakermat van of Game of Thrones

Van mijn gehele trip naar de kust van Istria, keek ik het meest uit naar de stad van Dubrovnik. Ik heb er zoveel over gelezen en gehoord, dat ik er bijzonder nieuwsgierig naar werd. Daarbuiten komt ook nog eens dat Game of Thrones, Dubrovnik gebruikt voor opnames. Als dit soort grote bedrijven een stad gaan gebruiken, dan weet je zeker dat het goed zit.

Wat is Dubrovnik en wat zijn de bezienswaardigheden?

Dubrovnik is een ware topbestemming van Kroatie. Daardoor is Dubrovnik ook een van de meest bezochte bestemmingen van Dalmatie. Kroatie staat bekend om zijn kristalheldere water en dat is in deze stad niet anders. Iets wat ik werkelijk geweldig vind, zijn de glimmende marmeren straten. Ook de stadswallen van de stad zijn een bezoek waard. Het is best een intensieve wandeling om over de stadsmuren te lopen, maar het uitzicht is werkelijk schitterend. Dubrovnik wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en daarom ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De oude, compleet ommuurde vestingstad van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Voor de Blasiuskerk staat Roland, de schutspatroon van de stad. Historische monumenten zijn verder het Franciscanerklooster (met een mooie, 14e-eeuwse kruisgang), de nog intacte zeer oude Apotheek, het aparte Dogepaleis. De oude haven werd al gebruikt toen de Levantijnen hier in de 7e eeuw binnenvoeren. De vele roodgedakte patriciershuizen en paleizen stammen uit de 17e eeuw. Door de hele stad zijn vele fonteinen aangelegd (Onofrio-fontein) die hun water, dat door 16 reservoirs wordt geleid, alle krijgen van bergbronnen.

Hoe zit dat met Game of Thrones?

King’s Landing uit de geweldige serie Game of Thrones heeft wat scenes die zijn opgenomen in deze stad. En daar zijn ze trots op in Dubrovnik, er zijn allerlei speciale tours te boeken die te maken hebben met deze serie.Er zijn zeker herkenningspunten voor mij geweest als liefhebber van deze serie. De onderstaande trap is ook terug te zien in de onderstaande fotoserie. Ben je fan van Game of Thrones, kom dan absoluut kijken!

Author: www.royz.nl